advokat novi sad radno pravo topli obrok regres banke krediti obrada otkaz naknada štete steta
Picture of Advokatska kancelarija Anđelković

Advokatska kancelarija Anđelković

Srpski Telegraf | Advokat Biljana Anđelković o slučaju teške saobraćajne nezgode kod Novih Karlovaca

Novinare Srpskog Telegrafa interesovalo je zašto, nakon više od godinu dana, još uvek nije okončana istraga protiv Milana Ž., koji je prošlog leta sleteo s puta i prouzrokovao saobraćajnu nezgodu sa smrtnim ishodom. Na postavljeno pitanje komentar su dali naš advokat Biljana Anđelković i uvaženi kolega iz Beograda, advokat Krsto Bobot.

Advokat Biljana Anđelković objasnila je da se opravdano postavlja pitanje zašto je predmet još pod istragom:

To može biti zbog brojnih faktora. Primera radi, nekada su saobraćajna veštačenja prilično kompleksna i zahtevaju dosta vremena. S druge strane, s obzirom na konkretne posledice ovog dela, moguće je da su iste teško pogodile okrivljenog, te da on privremeno nije sposoban da učestvuje u postupku, zbog čega se može odrediti psihijatrijsko veštačenje.

Valja napomenuti da je ovde, u zavisnosti od toka samog sudskog postupka, moguće primeniti i odredbu iz Krivičnog zakonika kojom je predviđeno da sud može osloboditi od kazne učinioca krivičnog dela učinjenog iz nehata kada posledice dela tako teško pogađaju učinioca, pa izricanje kazne u takvom slučaju očigledno ne bi odgovaralo svrsi kažnjavanja – kaže Anđelkovićeva za Srpski telegraf.

Više možete pročitati na https://www.republika.rs/hronika/hronika/307731/pravosude-godinu-dana-u-najtezoj-dilemi-kako-suditi-vozacu-koji-je-ubio-svoju-decu

Advokatska kancelarija Anđelković

Podelite ovaj članak

advokat novi sad lawyer serbia

ANĐELKOVIĆ

Advokatska kancelarija

 

Radno vreme: 08.00 – 16:00h

 

Radno vreme: 08.00 – 16:00h

OBLASTI

__________________________________________

Vaš posao je naš posao, definišimo uspeh zajedno!

KONTAKT

Vaš posao je naš posao, definišimo uspeh zajedno!

Advokat Anđelković ®  Novi Sad 2020